Tuesday, 9 August 2011

heartbroken part 2 :'(

Assalamualaikum sume...

aku xmoh wat introduction panjang-panjang.. yang aku taw skang, I'm still in heartbroken mood.. seriously, kalau aku taw kenyataan tu pahit nak ditelan + payah nak dicerna otak, memang aku tak nak taw cerite sebenar...!! tobat sakit hati.. rase macam luke yang already bleeding added with lime juice and garam laut mati...!! huwaa....!! :'(

sambung cite smalam.. malam tadi aku online lelame kt pesbuk ngan harapan Encik Gitar ade online skali.. xde pown.. but guess what..?? time aku stalk pesbuk die, status yang paling aku takleh bla bile die cakap,


"Bukan awak sorang pempuan kat dunia nie",

(err..aku pown tak brape kompem ngan ayat tuh.. tapi not status-so-called sangat la.. cume macam page ayat yang di-like2 gitu..) apekah..?? tu yang pertame.. yang kedue-ketige-keempat biarlah aku simpan sakitnye sorang-sorang.. then, aku text die and said,


"You already wanna find someone new, huh.?",

then he replied,


"Say as you want..",


then I continued with,


"So, are we officially break up.?",

and guess what..?? die still nak pertahankan hubungan kitorang... bile die cakap macam tu, aku tak taw la nape aku still ase kurang pecaye kat die.. macam yang die cakap kat aku,


"I dunno why.. but the longer we keep together, the more you don't trust me..",


THEN MAKE ME...!! 


tak lame pas kitorang berbincang yang obviously still tak brape nak meyakinkan naluri keperempuanan aku (acewah.. mood heartbroken nie make me more cheesy..!!) make aku pown mintak e-mail + password pesbuk beliau.. dan untuk buang rase ragu-ragu aku nieh, die cakap die akan bagi.. and he did.. honestly, semenjak kitorang in relationship selame 3tahun 3bulan dan beberape hari nie, baru skang aku rase nak taw sume mende yang die wat.. dan sepanjang aku taw die ade pesbuk, baru hari nie aku btol2 terjah pesbuk die macam la aku nie bini die.. aku pown tak suke nak amik taw lebih-lebih.. but sometimes it's necessary, right..?? 

jam 6.40 ptg tadi.. tanpe rase ragu-ragu dan gundah-gulana, terus aku online pesbuk beliau.. habis aku terjah, and part yang membuatkan kepale lutut aku rase lemah nak tercabut bile aku bace habis sume messages kat pesbuk die.. tobat sakit hati...!! aku dah warning die malam tadi, kalau ade part yang aku tak patot taw tu cepat-cepat la padam.. dan boleh die dengan konpiden menjawab,


"I've got nothing to hide..",


keyakinan yang meruntuhkan + meranapkan terus rase percaye aku kat Encik Gitar...!! dan aku pown tak taw la sanggup lagi ke aku nak tunggu die.. aku rase macam bodoh je.. honestly, bodoh sangat ke aku..?? kenape die wat aku macam nie..?? kenape semalam die still nak pertahankan hubungan kitorang kalau die sendiri dah mess things up... 


yup, he trusted me and I keep that macam satu amanah.. but him...?? perlu lagi ke aku nak pecaye sume cakap die..?? such a sweet talker.. silap la aku mintak e-mail + password pesbuk die.. tapi aku tak menyesal.. kalau bukan kantoi hari nie, maybe esok luse..  honestly, aku dah tak kenal Encik Gitar yang skang nieh.. he's a sweet talker.. and unfortunately, it's not specialized only for me.. lebih trase heartbroken nye kt situ..  aku tak taw la ape salah yang aku dah wat sampaikan die sanggup pandang orang lain.. memang la mate die + suke hati die la nak pandang sape.. but it's unacceptable.. maybe he's not the one.. it's just not him.. not him.. 


lepas nie, kalau die still nak teruskan hubungan kitorang, maybe aku akan just pretend like I know nothing.. and we'll see for how long more this relationship will go.. dan seperti yang kite sume taw, relationship yang dah xde base honest + trust each other nie memang agak payah nak stay long.. so, I'll just follow his game while taking my own way slowly + secretly.. no more the old me and no more the old him..

noktah...


hancur hatiku berkeping-keping 

note: I want my mum.. :'(

2 opinion(s):

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com