Monday, 8 August 2011

heartbroken :(

Assalamualaikum sume... ape khabar korang sume lepas 8hari menjalani ibadah puasa..?? ade yang dah terkantoi mane-mane..?? harap nye tader lagi la kan... insya'Allah...

korang.. kalau aku nak amik mase korang sekejap boleh tak..?? insya'Allah tak lame.. maybe tak sampai setengah jam kowt... aku bukan ape.. aku nak mengadu domba nie... tengok la tajuk entry aku tuh.. HEARTBROKEN... frankly speaking..yes, I'm heartbroken.. seriously, sakitnye ase hati nieh... skang aku ase nak nangis sorok-sorok je.. dah besar kan.. xmoh la nangis terang-terang.. kang mber aku cakap aku giler meroyan pulak.. tapi time kat hostel dulu agak selalu jugak aku nangis terang-terang.. tapi depan Cik Nadirah je.. mase tu die dah macam kakak aku pulak.. padehal, aku yang lahir beberape minggu awal dari beliau.. 


sambung balik kat cerite aku yang sedang heartbroken nieh... kan aku share some info pasal aku yang mengatekan aku nie,

"agak sukar untuk memahami orang lain, tapi sangat berharap supaya that orang lain will buka mata + telinga + hati & fikiran untuk memahami diri sendiri..takkan berdebat untuk sesuatu yang tak pasti, yang akhirnye lesap bersame angin", 

and semalam.. adelah hari yang ke beberape hari Encik Gitar tak text aku.. dan aku nie jenis yang tak berape nak suke menunggu sesuatu yang ade untuk kesekian hari, kemudian hilang untuk yang kesekian hari jugak.. and honestly, aku memang suke pikir something bad than the nice one.. and setelah beberape hari beliau tak menge-text aku, then aku sent him a text sound,

"If we stay keep a distance like this, can I just assume that we had nothing at all..?"

and yup, I was emo.. what to do..


twenty minutes later.. beliau text aku gune number akak beliau dan mengatekan beliau demam and not yet topup + dunno how to tell me 'bout that, and he also said how could I said something like that..? as I don't even care if we break up.. jujur nye la kan, aku bukan tak kesah part putus-clash-frust-nangis nieh... aku pown ade hati dan perasaan yang halus mulus jugak.. masalah nye, kalau awak reti nak text kite gune number akak awak sekali pown, why don't sebelum kite text something like that awak text kite dulu and inform what happened by using number akak awak tuh...?? kite tak suke la awak main aci ade takde je nie.. rimas taw..?? macam la kite nie tunggul nak tunggu reput baru dapat taw sedikit sebanyak info pasal awak tuh... don't you know that I'm waiting for you..??



OK.. aku mengaku aku EGO.. yup..!! and that's why aku asyik ikut sedap kepale angin je.. honestly, I'm not the one who start texting first.. aku dah biase menunggu Encik Gitar yang memulakan sume nye.. nak text kene die dulu.. nak call pown kene tunggu die dulu... selfish ke..?? korang jujur lah bagitau aku... memang selfish kan..?? maybe die pown da tak tahan kowt sume die yang nak kene start dulu.. tapi aku tak penah mintak pape.. aku cume nak die ade bile aku perlukan someone.. and aku dah terbiase die ade selame aku kenal die.. and now, I'm back into my blurry world.. with or without him.. am gonna be more realistic.. no more heart feeling dalam mase terdekat nie.. insya'Allah.. tapi aku tak boleh nak riak jugak la.. heartbroken la konon.. once ade Prince Charming masuk meminang, xyah tunggu esok luse nak pikir.. straight to the point aku cakap "I DO..! I DO..!!", kan dah kembali kesengalan nye tuh..




skang dah jam 23:08.. and why must my housemate pasang lagu-lagu heartbroken..?? patut lah Yunalis Zarai ade mention, 

"Oh bulan, enggan melayan diriku lagi.. Pabila, air mata membasahi pipi.. Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku.!" 

hate this feeling..!! dah la.. xmoh cheesy tak sudah.. kang jiwe aku jugak yang meleret-leret.. xmoh layan.!! grr.. =,="
till next post..!! tataa..!

note: I'll update what-so-ever that will happen in future.. (hope the positive one..)

2 opinion(s):

wany azmy said...

sbr la dear...dugaan...if u really love him so kte kena tolerate sikit...buang sikit ego...cube memahami dy cm dy memahami u...:)

sweet_sour said...

urm..cite kite same..tp..'die' saye..almost 2 months x cntct..last nyte owg msg die..mntx break.. :(
urm..sedih..nak nangis kuat2 meraung.! huhuh

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com