Wednesday, 10 August 2011

final heartbroken

Assalamualaikum sume... how's your day setakat nie..?? puase untuk hari yang ke-10 nie ok..?? skang dah jam4.52.. boleh la tahan lagi nak tunggu azan maghrib.. kalau yang tak tahan tuh rugi sendiri lah.. kan2..?? ^^ (mitak mahap pade yang terase..hukhuk!)

okeh.. macam biase la kan, xmoh panjangkan cite yang otometik akan jadi panjang dalam mase beberape minit lagi.. so.. lemme sambung cite heartbroken petame dan heartbroken kedue yang nyate membuatkan aku rase serabut tahap tak ingat...!! kompem stress aku datang smule.. nak kene amik kelas Rasional Vs. Emosional Management nieh... (erk..! ade ke..?? -,-) 

okeh... tarik nafas lelame.. hembus.. tarik nafas lagi.. hembus... buat la sampai tige-empat kali.. takkan sume aku nak kene ajar.. kan masing-masing dah besar.. jadi abang kakak orang pown boleh.. apetah lagi nak jadi mak bapak orang kan2..?? (hahaha..abaikan..aku dah mengarut..!!) so.. kat mane kite tadi..?? owh.. tarik nafas + hembus kan..?? calm already..?? (ak sebenarnye yang tak brape nak calm.. sabar Diyana.. sabar..) ok.. dengan ini aku mengumumkan... jeng.. jeng.. jeng... (saspen lah sangat... tak heran lah... hahaha) erm.. aku.. dah selamat dari hari-hari heartbroken...!! yeay..!!

tapi korang paham tak ngan maksud aku part "selamat" tuh..?? selamat meninggalkan Encik Gitar... yup.. that's what I really mean by 'final heartbroken'.. honestly, hati aku tak nak tinggalkan die.. tapi akal sihat aku dah fikir semasak-masak nye..


dan aku harap aku dah buat keputusan yang terbaik untuk aku dan die.. tipulah kalau cakap tak sayang.. mase aku text die tadi pown dah banyak kali aku tanye diri,

"Betul ke ape yang aku buat nie..??"
+
"Ape yang die rase nanti.?"
+
"Macam mane kitorang lepas nie..??"
+
"Agak-agak die akan still contact aku lagi tak..??"


seriously, aku dok pikir mende tuh sume sampai fenin.. aku xmoh nangis walaupon air mate aku sibuk mintak kebenaran nak wat aksi air terjun.. macam hopeless sangat.. tapi aku memang hopeless kan..?? I'm such a pathetic.. tapi Encik Gitar..?? takkan nak kesian kat aku je.. kitorang same-same terjebak dalam ini cerita.. honestly, aku still sayangkan hubungan kitorang (dan die jugak..) 3tahun lebih kowt..!! kalau cukup syarat dah boleh ade anak sorang dah.. (ape aku melalut ke laut pulak nieh..?? -,-) tapi aku dah tak sanggup join relationship yang penuh tipu daye.. 

gantikan je gambar pakcik dalam gmbar tuh ngan aku..
seriously, sekarang baru aku perasan yang aku dah lame kehilangan Encik Gitar tanpe aku sedar.. that's not fair..!! korang faham tak perasaan yang aku ngah rase nie...?? aku boleh nak teruskan hubungan kitorang tapi dah xde makne la relationship tu.. so, daripade aku keep on pretending like I'm heartless and feelingless, lebih baik aku bawak diri.. and that's how I make him understand.. I hope... (or he'll never will...)

dan bile die dah paham.. aku terus tak reply mesej die dah.. dan korang agak bile baru aku akan dapat mesej dari die lagi..?? malam nie..?? esok..?? luse..?? belum tentu lagi... skang nie aku ngah pujuk hati xmoh berharap tinggi sangat.. so.. I'm trying to follow steps orang lepas break up.. 
antare nye :
  1. nangis la puas-puas untuk layan mood heart broken tuh (err.. not really..)
  2. try to accept the fact that he's mine no more (will..)
  3. padam sume no beliau dan ahli keluarga trdekat (oloh.. xmoh la..)
  4. cube tak selalu jadi stalker berhemah pesbuk beliau (can I..??)
  5. cari la aktiviti lain yang boleh menggantikan aktiviti terlalu kerap mesej beliau (will..)
  6. sibuk2 kan diri ngan assignment yang melambak tak siap (must..!!)
  7. avoid other cute boys and macho man..!! (sengal.. -,-)
  8. focus on my study.. (the best..!)
maybe hanye beberape je kowt yang akan di-follow.. hehe.. 

jujur cakap lah kan.. sejak aku kenal die, macam-macam yang die kongsi ngan aku.. tak kire la kisah silam die, kesihatan die, family die.. aku hargai sume tu.. yang paling aku ralat, aku baru je jumpe mak die face to face bulan lepas.. itulah yang pertame dan terakhir.. dari sume cite yang die kongsikan ngan aku pasal family die, aku dah start sayang diorang.. aku nak kenal lebih ngan diorang, tapi dengan kesilapan yang dibuat secare sedar @ tanpe sedar dah jadikan aku tader peluang langsung nak wt macam tuh.. :'(

aku siap plan raye taon nie aku nak pos laju Chocolate Moist Cake kat die.. nak letak dalam bekas tapauware yang ade kenangan antare aku ngan die.. tapi skang..? dah tak sempat sume tu... nak jadi kawan pown... boleh ke kitorang jadi kawan..?? awkward... 

tapauware yang dimaksudkan.. miss that moments.. :'(
will keep all of those memories.. and all his 'something's with me.. xde nye aku nak buang ke laut.. sayang kowt.. thanx la kat korang bace sampai habis kisah malaywood aku nieh.. sangat-sangat dihargai.. 
till next post...!! tataa... (tataa pown one of the memories... so how..?? hmmm)

note: no worries to Encik Gitar.. I'll take good care of my self.. "kite dah besar.."

2 opinion(s):

mocha~ said...

oohh,be strong yeah! :')

Diyana Safiah said...

will.. insyallah.. thanx.. :')

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com