Sunday, 14 August 2011

saye ngah tengok bulan... awak...??

Assalamualaikum sume... ^^

ape khabar korang sume..? harap sihat sejahtera jiwe dan rage lah ye... pesofol (first of all.. hehe), aku nak minta maaf la kat korang yang dah bace beberape entry aku yang lepas.. a'ah.. part kecelaruan emosi tuh.. minta maaf sebab aku terlayan emosi sangat.. aku janji, entry kali nie aku kurangkan sikit emosi nye.. janji.. ^^

okeh, moh kite sambung cite.. korang nampak tak bulan malam nie..? cantik macam kuih bulan kan..? oh, tidak tidak tidak.. bulan sebenar itu lebih indah.. wee ~ okeh, honestly aku tader nawaitu lagi nak update blog-yang-tak-sempat-bersawang nieh... tapi buleh pulak member2 aku yang dok bilik sebelah datang terjah bilik aku (dan 3 orang rakan yang lain..) and lepak2 jap untuk beberape mili-minit.. niat asal nak tanye aku bab assignment English Communication (oke.. dunno why, tapi asal sampai part BI je mesti dorang refer kat aku.. aku bukan terer tahap genius mane pon.. setakat inform ape yang aku taw sikit2 je.. kalau salah jangan luku aku taw.! hikhik.!)

okeh, da habis intro.. -,-

sambil dorang dok tengok aku terangkan sedikit sebanyak pasal assignment tuh, dorang dok kalih kat luar tingkap bilik nie.. and nampak pulak bulan hiasan alam.. make tercipte la dialog begini:

N : E'eh.. bulih tengok bulan la kat bilik nie.. hikhik
A : Waa.. syiok la dok bilik nie kalih kot tingkap ja nampak bulan.. romantik.. hakhak
N : Dulu kan time mber2 aku yang berkapel-kapal-kepal tuh cakap gini kat pakwe dorang, "Awak kalau tengok bulan ingat saye taw.. aww.."
Aku : ehm..ehm.. (nak gelak x brape nak mampu.. senyum pown versi memakse.. so.. diam seribu bahase tande xmoh berbicare..)

(btw, ayat tu hasil aku mengedit mane yang aku sempat ingat je.. hahaha)

sambil dorang dok bergurau tu, aku curi-curi pandang kat bulan and teringat one friend of mine penah cakap,

"No need kowt ko cakap kalau aku tengok bulan maknenye ko dekat ngan aku.. bulan tu yang jauh.. bukan ko yang dekat.. stop bluffing.."

sentap jugak bile die cakap macam tu.. tapi apekan daye.. die memang manusie yang serius all the time.. tak makan ayat madah pujange-mangge nieh.. 

dan seriously, kalau kite tengok bulan mesti ade muke someone yang macam menyelit-terselit disebalik bulan tu kan.. someone yang kite rindu.. yang lame tak jumpe.. yang pergi tak kembali.. yang dekat tapi jauh.. dan yang jauh yang nyate jauh.. tak kire la ahli keluarge @ sahabat handai @ teman tapi mesra mahupun si dia yang teristimewa.. (oke.. tatau knape.. tapi aku ase nak muntah.. efek minum nescafe kot.. kot..?) dan buat beberape milisaat, aku teringat Encik Gitar.. mule la hati nie nak layan prasaan,

"Awak nampak bulan tak..? saye ngah tengok bulan nie.."

then cepat-cepat aku geleng kpale to get rid off all those memories.. bukan aku tak nak ingat.. tapi mengingatkan sume kenangan tu wat kn aku jadi slow.. life must go on right.? and to move on is not that easy.. bukan macam, "Kau masukkan je duit dalam vending machine tu.. then pilih la carbonated drink yang kau prefer.. ape ade hal.." bukan sesenang macam tu..! jangan lupe jugak, sebelum kite masukkan duit maybe that machine rosak tapi kite tak tau.. then duit kene telan free2 macam tu je.. kan da sakit hati... dan untuk lepaskan rase sakit hati tu mungkin machine tu jadi mangse tendangan due-tide das.. and then kaki pulak yang sakit.. (okeh.. aku dah terlebih melalut... idea basi betol larhh..!!) -,-

pendekkan cite.. mase will pulihkan sume seperti asal kan..? kan..? and now I'm getting through of that stage.. tader luke tader la perise hidup kan.. glad that I've all that.. won't regret.. by knowing there are still some people yang sayang dan perlukan aku pown dah cukup tambah-naikkan semangat aku..  mak aku pown ade cakap, "Allah takkan duga hambe-Nya kalau kite tak mampu.. itulah care-Nya nak membuatkan kite lebih dewase menjalani hidup.." seriously, aku nangis bile mak cakap macam tu.. seronok rase bile ade orang yang faham ape yang kite rase.. and I'm glad to have them..! 


(thanx to mak, ayah, along, angah, ateh, adik, dirah, kina, kak peah, syawal, adib, hafifi, iman, muzamil dan sume yang ade untuk aku time aku dalam mood serabut hari tu..)

hope for better tomorrows.. yang mungkin lebih banyak dugaan.. dan memerlukan lebih tahap kesabaran untuk ditempuh.. CHAIYUK.! CHAIYUK.! ^^
okeh bubye..! :)

note: agak-agak bile boleh nampak anak bulan..?? hehehe :p


3 opinion(s):

Nadirah Izan said...

taelah..nanti la aq bagi ko bulan yek..takmoh nangis2..hihi

mocha~ said...

wah,suka ayat yg vending machine tu!

Diyana Safiah said...

cik mocha : kebetulan pulak.. hehe :p
dirah : balik nanti aku tuntut bulan.. ade brani..?? haha X)

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com