Monday, 11 July 2011

things to share


Assalamualaikum sume.....!! I'M BACK...!! (prasan tak..??prasan tak..??korang memang prasan..hahaha :p ) 

Mitak mahap la yek udah lama nih ak nggak ngepost.. bukan apa an, ak asyik banget bercuti seminggu nun di desa sana.. (Kuantan mali..hehh) keasyikan yg melandai diri bikinin (bukan bikini ye...!! jaoh same skali due kali... "=_=) aku nggak begitu teruja mau ngepost...jangen mare..hehh :p dah la..xmoh la cakap hindon.. tergeliat lidah nie dok terkumat-kamit.. kang member bilik ak cakap ak menjampi die plak kang..hahaha..Diyana Safiah sengal...!! 

btw, start hari nie.. make rasmi lh saye (tuka penggunaan kate name jap ye..ye..) Cik Diyana Safiah yg chanteque molleck (tapi ade bekas jerawat satu.. err.. ok due.. tak2.. tige sbenar nye.. eh..??mcm empat... Arghh.!! SUDAH.! SUDAH.! LUPEKAN..!! hahaha ~) memasuki Short Semester (1) dengan jurusan Silat Penapisan Air (Diploma in Culinary Arts actually..hehe)  di Food Institute of Malaysia, Kelana Jaya nieh.. part yg best nye, ESOK DAH START KELAS...!! sangat2 teruja..!! Whoahoo..!! X) (ok..ak tipu..xde lah teruja sangat..'-,-) x kesah la tu.. yg penting ak dah selamat sampai sini semalam jam3 petang.. 

..part atas cume mukadimah je..
..cerite sebenar nye begini..

Semalam kan.. time all way long dari Kuantan-Kelana Jaya, ak sangat2 clueless + hopeless.. awat nya..?? sebab ak xtaw ape yg ak ngah buat.. dlm kepala ak cume lh, "Hang nak balik kolej nie..pastikan selamat sampai + abaikan sume org.." and guess what..?? seriously, ak sangat2 blurr smalam.. sebab2 nye:

1) kena bangun pagi.. dan ak sangat allergik bangun pagi..
2) beg tak siap kemas lagi..dan ak xtaw nak bwak blk ape nie..
3) sambil2 ak kemas2 beg, mak ckap bas pkul10 pg..dan time 2 dah pkul9.30..
4) ak ingatkn xde lh byk sangat brg yg ak pack..tapi beg ak beratnye sekati..!!
5) mak ak lagi kalut dari ak...hahaha :p

hasil yg cukup lengkap dan padat untk membuatkn ak extra clueless + blurr.. spanjang perjalanan ak menung je lh dok ngadap luar tingkap.. actually, mak ak kalut suruh balik pepagi bukan ape.. die + my dad risau kalau2 ade gelombang kedua untk perhimpunan haram bersih  mcm hari sabtu baru nie.. thats why la.. sayang anak le kate kn.. so sweet.. :)
dan Alhamdulillah my journey completely smooth and safe.. ade satu part kt bustand smlm yg nak wat kn ak tergelak.. ade sorang kanak-kanak riang yg chumel lagi menarik hati dok usha ak rapat2.. die mcm pelik tengok ak.. dalam hati, "Akak chanteque kan2..??", haha.. ak senyum je tengok die.. ingat nak timang-timangkn jugak.. tapi anak org..haha 

..inilah kanak-kanak tersebut..
...renungan nye spt. mencabar ke-katang-an ak..kan2..?? '-,-...
..tamatkan sudah cerite semalam..
..and now, it's all 'bout today..

okeh.. pagi nie ak bangun jam9.30.. why..?? nak g daftar masuk skola lh.. heartless je pown... muke habis feelingless ak wt.. (my best part..hehe) setakat nie, dari siap2 mandi + pkai bju skola + mekap2 bagai, completely smooth.. tader masalah.. but.. otw nak g kolej.. ade sorg pakcik nieh (atau pangkat atok kah..??) ntah dari mane datang nye ntah la, kami pown tataw.. besame-same motosikal nye, stop + menganggu perjalanan kami yg melangkah penoh gemilang ini.. lalu berkate, "Amik number ini ye, 01blablablablalalala..jangan lupe taw.." A.P.E.K.A.H...?? seriously, time 2 ak rase nak bukak je ayat2 carutan berhemah taw..!! ape mende pakcik @ atok nieh..?? dah lupe bini kat umah ke..?? grr.. ak tension betol ngn org tua mcm nieh.. dunie...dunie.. ape nak jadi ngn manusie2 zaman skang nieh..?? jangan lh wat prangai.. ak bukan lh nak kurang ajar @ biadap, tader niat pown.. tapi pakcik @ atok 2 pown agak2 lh kn.. seriously die dah TUE kowt..!! kompem2 lh dah kawin + beranak pinak..kan2..?? plus, care die 'menyapa' kitorang 2 mcm merendah2kn + tak hormat langsung kt kitorang kaum Hawa nieh..!! paham tak ak cakap nieh..?? harap korang paham la ye.. sebab ak memang tak suke lh golongan2 mcm 2... dan anda kaum Hawa, berhati-hatilah dgn golongan2 kaum Adam yg berhidung belang nie ye..

sesudah nye insiden itu.. ak terus jalan secepat mungkin.. itu je yg termampu ak wat kalau ak marah.. mujur ak tak berlari berkejaran je..nanti orang ingat ak buat drama Hindustan pulak..haha >,< kat kolej. settle sume urusan pendaftaran jam12.20, kitorang pown berjalan pulang.. and guess what..?? kitorang terserempak semule dengan pakcik @ atok tersebut...!! TENSION2...!! dan die pown berkate, "Ingat tak number tadi..?? 01blablablalalala.. nak berkawan care baik nie..", OH TUHANKU...!! APEKAH INI PAKCIK @ ATOK...?? seriously..kalau ak ade M16 + jenayah itu bukan satu kesalahan, dari awal tadi lagi ak dah benam2 kn sume peluru ke dalam tubuh pakcik @ atok tersebut... kalau jadi kt korang lh kn, ape yg korang rase..?? pikir2 sendiri lh ye.. but for me, mende 2 sangat2 sensitif + tak boleh dicerna minda.. and I don't + won't buy it as a joke..COMPLETELY NOT..!! dan akhir nye.. ak kembali berjalan sepantas mungkin membawe hati yang panas membare... (for this part..even an ice-cream won't calm me down..)

harap-harap nye, tomorrows are better without any of those annoying creatures that will make my day feel worse.. sangat2 berharap.. sekarang ak nak mak je...huuu :'( (sabor Diyana.. sabor..)

sampai sini aje lh dulu post ak..Encik Gitar dah start text.. hee :p
so.. till next post ye.. won't promise it's tomorrow..just wait and see..lalala :p
tataa.. ^^

note: behave..behave..and behave..

1 opinion(s):

♥ snaz ♥ said...

wah. mcm sedap!^^

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com