Friday, 1 July 2011

terlepas kini..yeah..!!


Assalamualaikum kamu sume........!! ^^

ape khabarkah..?? harap sume baik2 jelah kan2... dengan lafaz bismillah, selamat membace tulisan blog-ku pade hari nie... >,<

macam yg kamu sume sedie maklum (kalau x brape sedie maklum pown.. wat2 maklum jelah ye.. harap maklum..haha)... hari nie last paper untuk final exam ak.. fuhh ~ sangat2 lega dah habis exam... semalam ak ase macam nak demam, tetibe habis je exam tadi boleh pulak jadi cergas + cerdas = extra chanteque..!! (err..xmasuk..xmasuk.."=.=) makne nye malam nie dah tak payah la nak wat simptom2 pelajar cemerlang.. propaganda aje itu sume.. haha >,< tapi yg agak men-tension-kan kepale ak nie, sepanjang wat exam Business Math tadi boleh tahan banyak jugak formula yg ak dah salah gune.. bile soklan2 exam dah start menjamu mate ak nie mule lh pikiran ak jadi berterabur... memang blurr sangat2.. tapi alhamdulillah boleh wat jugak lh.. terserlah sedikit kelegaan di situ.. hehe :p

itu untuk part yg sedie maklum lh..kan2.. untuk part yg korang belum sedie maklum pown ade jugak.. meh nak share..
...pade suatu hari...

kejadian nie terjadi nye pagi tadi.. dalam jam10 pagi macam 2 lh lebih kurang nye... pas subuh tadi.. cam biase kalau xde kelas, memang kompem2 dah ak sambung tidoq (err..terkantoi pulak ngn calon2 mak mentue..mitak mahap..!!).. time ak ngah lene diulit intan, ntah macam mane boleh pulak ak terdengar owg dok memokak-mokek (memekak-mekik ye..ye..hehe)... so, otometik lh ak g usha kt tingkap.. and guess what..?? ade sekumpulan pakcik2 + makcik2 ngah wat bantahan (untuk ape ak pown xtaw la 2.. but for sure, it got something to do with politik..xcampur ye..).. ntah la.. ak pown xbpe paham ngat ngan kejadian bantahan + part politik2 nieh.. korang take a look jelh kt gambar nie ye.. 


tak sangke pakcik2 sekalian mampu mengejutkn ak dari tido... "=,=

macam2 hal lh dorang nie kan2..?? ak xmoh cakap pasal dorang.. tak menarik perhatian ak + tak seronok ditatap mate pown... "=..=

meh ak nak cite hal lain yg seronok sikit..
...macam nie cite nye...

habis je exam jam4.00 petang tadi.. macam biase, kitorang sebagai mber2 kacik mesti tunggu mber lain yg tak siap jawab exam lagi... ak tak payah nak tunggu2.. bukan sebab ak pentingkn diri @ pape je la.. tapi sebab ak yg turun lambat skali..!! otak tepu.. haha :p kendian kitorang pown discuss lh sedikit sebanyak psal paper last exam tadi..kan2.. pastu, Akak Chicken Rice meng-offer..

"Jom pegi KFC nak..?? aku belanje.."
..my respon..
"Siyez ke Akak Chicken Rice..?? Wahh ~ JOM2..!!"
hahaha.. Diyana Safiah sengal..!!

ala.. bukan ak aje.. mereka2 pown begitu juge.. same2 sengal je sume nye.. :p Akak Chicken Rice memang macam nie taw.. die asal dapat je gaji mesti die manje2 kan kitorang.. macam anak2 die je.. tapi seronok..!! kt beberape bulan lepas kat KFC, bulan lepas Pizza Hut, bulan nie a.k.a tadi kat KFC smule.. so.. bulan depan mesti kat Pizza Hut agi..!! (haha.. xde la.. gurauan semate..) alang2 esok kitorang dah start cuti sem 2 yg die nak meriah kn sikit dah habis exam hari nie.. Waa ~ sangat2 seronok.. sayang lebih la kat Akak Chicken Rice..!! kalau tak belanje pown sayang jugak.. *wink wink* (tersipu-sipu malu...hehe)

make tercipte lh satu memori bersame2.. ^^
gendang gendut tali kecapi,
kenyang perut suke lh hati.. ^^
sangat2 seronok sebab exam dah habis + dapat makan...!! thanks Akak Chicken Rice..!! moge murah rezeki ye... boleh makan sesame agi.. (masih gurauan semate.. hehe) 

ok then.. thats it for now.. till next post.. tataa sume.. ^^

note: malam nie uptown pule... create some other memories togeda... ^^

6 opinion(s):

Nadirah Izan said...

apsal? apsal? apsal?
apsal baju korang cam bju skolah rendah? Argghhhhh!!
-apehal lak aq plak yg tension nih? -,-"

Miss Diyana :) said...

err..melambangkan kemudaan belia remaja..kot..??berat mate memandang berat lagi bahu yg memikul.. :p

Nadirah Izan said...

HEHE..bravo dyana..bravo >,<

Miss Diyana :) said...

gumawo2..hee :p

ekin ekin said...

baju sekolah rendah.! yeah.! :)

Miss Diyana :) said...

wat tak nampak..wat tak nampak..! haha X)

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com