Sunday, 2 September 2012

Just Put The Blame On Me

Assalamualaikum ..


Sementara sempat , Selamat Hari Raya Aidilfitri . Salah dan silap sepanjang ber-blogging harap dimaafkan . Cite sini habis sini lah ye . Ehem . Hai awak ! Awak lah , yang rajin usha belog saya nie . Agak lama tak meng-update . Terkosong pulak entry di bulan lapan . Mungkin akibat kejiwakacauan yang berlaku ? Sedikit sebanyak terkesan jua . Terjadi satu kejadian yang agak kelakar bila diimbas kembali . Kejadian yang memberi amaran untuk aku menjauhkan diri dari kawasan larangan jejak . Kejadian yang menyebabkan mereka yang rapat mula menjauhkan diri dari aku . Dan kejadian yang menjadikan keadaan takkan seperti dulu . 'Just great' ! Thanks to 'you' . Bukan pada yang mencanang , tapi pada yang menyampaikan . Ehem .

Ini bukan luahan hati dan bukan jua sekelumit penjelasan . Aku bukan jenis yang suka mengadu domba . Jauh sekali nak kutip cerita sensasi mereka yang entah siapa-siapa . Aku student biasa , jangan buatkan aku berasa penting . Sungguh aku tak kisah kalau takde yang perasan akan kewujudan aku . Seriously , I wanna be nobody . Why ? 'Coz nobody's perfect . (Ayat soto . Ehem) . Abaikan , itu propa . Aku tak boleh nak salahkan si tukang penyampai sebab cerita ini memang terlalu melarat . Tapi 'terima kasih' pada si pencanang , cerita jadi semakin berbelit dan rumit . Dan terima kasih juga pada beliau yang menyampai , akhirnya aku sedar akan kewujudan rakan-rakan tersorok dan rakan-rakan yang menyibuk . Kedengaran kasar ? Sorry , I'm not sorry .
Si pencanang pernah menulis mahu malukan aku . Dia terlupa yang aku boleh juge berbuat hal yang sama . Tapi itu cuma akan menyamaratakan aku dengan dia . Aku tak nak sama macam dia . Jadi , biarkan dia berkata . Mungkin ketidakpedulikan aku inilah yang menyebabkan mereka-mereka mula naik kepala . Part ini bukan aku tak kisah . Cuma untuk melayan kerenah mereka , aku dah lelah . Aku dah malas nak respon untuk gelagat-yang-macam-betul mereka itu . Ye , aku dah tahu salah aku . Aku dah minta maaf dan dimaafkan . Harap ianya ikhlas . Sebab masih ada angin ketidakpuasan hati yang kedengaran . Jangan mengaku kawan kalau masih mahu cakap-cakap belakang . Maaf .

Si penyampai terus senyap . Dan tetap beraksi tidak bersalah . Ye , memang tak bersalah . Yang bersalahnye tetap aku . I don't mind . Just put the blame on me . No harm , I'm used to . Dan pengajaran untuk kejadian itu , aku dah tak payah nak buat tak tahu dengan kenyataan yang sebenarnye aku tahu . Dah penat bela diri , tak pernah terer pown . Aku macam kau . Tak sampai hati . Dalam tak sampai hati , banyak gak hati yang sakit sebab kita . Termasuk kau . Dan aku . Terima kasih sebab backup aku , tapi pengakuan tak sengaja itu bukan caranye . Just follow with the flow , and let it fly far away with the wind . Kan dah tertaip omputih . Aku taw kau faham . Sebab kau pernah cakap itu . I'm not gonna say goodbye . Kau tetap kat situ , aku tetap kat sini .
statement ini sangat tak boleh di praktik kan !

Dan sekarang aku dah mula rasa lapar . Moh le makan sat . Kbai ~
Wassalam .

note : even though the blame on you , I'll take that blame from you .

0 opinion(s):

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com