Sunday, 25 September 2011

what are you going to do.. if....

Assalamualaikum pembuka bicara.. :)


selamat tengah hari sume ! (tengah hari tengkorak die dah nak dekat pukul5 nieh.. -,-) dah lame tak tanye khabar peneroka2 belog sekalian.. hawau yuh.? sesungguhnye aku tersangatlah tader mood nk menghapdate.. rekod nak wat belog bersawang dan bersesungut pown belum dipecahkan lagi.. terlintas nak menghapdate nie pown sebab aku dah bosan dok hon-line pesbuk je keje nye.. dok mengadap pesbuk lelame, bukan nye pakwe sorang nieh reti nak approve friend request yang aku hantar.. belog die pown dah basi je aku tengok.. bizi katenye, sampai tader mase nak call aku.. (err.. dah start mengarut dan mencarut la nieh.. abaikan.. -,-")

so.. moh le kite skip mukadimah dan terus masuk tajuk utame..

ape yang korang akan buat kalau...

1) bosan ?? kalau aku..
  • tahap boleh sabar, watch korean movie..
  • tahap tak tahan sabar, hon-line sampai pening.. 
  • tahap hilang sabar, tido sampai pagi esok ! haha (tipu je.. sesungguhnye terlebih tido itu teramatlah sangat tak digalakkan..)
2) tader duit ?? kalau aku..
  • tahap boleh sabar, wat diam je sementare tader ape yang nak dibeli.. 
  • tahap tak tahan sabar, "Angah eh, ko nak kuar, kan? belikan owg topup RM5.. gune duit kau.." (sambil tersengih-sengih nampak taik gigi).
  • tahap hilang sabar, "Kau sayang duit ke, kau sayang nyawe!??" (sambil acu pisau Rambo kat leher sesape yang melintas depan mate).. haha.. dun wury, aku masih waras untuk tak buat parkare-perkare yang sungguh tak waras macam tuh.. *wink wink*
3) kredit handphone expired ?? kalau aku..
  • tahap boleh sabar, wat pekak + bute je sebab tader nak mesej sesape sangat dah skang nieh.. 
  • tahap tak tahan sabar, kalo handphone depan mate wat tak nampak je.. elok la, dari aku hempas ke dinding ! =,="
  • tahap hilang sabar, simpan handphone dalam almari lelame sampai jadi fosil ! kau boleh ? kalau  kau boleh, kau memang hebat ! hahaha

4) bilik macam sarang beruang ?? kalau aku..
  • tahap boleh sabar, will spend all day long to tidy up my room.. sesungguhnye aku tersangatlah leka kalau dapat mengemas bilik.. one of my hobbies kowt ! tak caye ? aku pown same.. hahaha..
  • tahap tak tahan sabar, "Nanti-nantilah kemas.. nak mandi dulu.. baru fresh nak kemas bilik !" . . . 2jam kemudian . . . "Eeishh.. semak tol bilik ! nak kemas perut lapar pulak nieh !" . . . malam . . . "Mase untuk tido ! esok luse lah kemas bilik !! Kroh ~ Kroh ~"..
  • tahap hilang sabar, "Okeh, dah siap collect bahan-bahan yang menyemakkan mate memandang.. now it's time to longgok-longgok kan bawah katil ! bhahahaha !".. (kalau aku malas pown, tader la tahap macam nieh.. agi pown katil aku tader "bawah katil" part.. hoho~)

5) kasut feveret hilang ?? kalau aku..
  • tahap boleh sabar, redha jelah.. biarlah feveret + sayang macam mane pown kalau dah hilang nak wt guane dok ? orang cakap kalau dah bukan rezeki, nasi dalam mulut pown boleh jatuh keluar + duit dalam poket pown boleh tercicir.. 
  • tahap tak tahan sabar, "Ayah.. belikan kasut baru boleh ?? kasut yang satu tuh ntoh g ane jalan nye.. doh jalan dok reti balik dumoh !".. make dapat lah kasut baru yang lagi shining berkilat dan berbau kedai..
  • tahap hilang sabar, "Sape hambik kasut feveret aku weh ?? Doh amek tuh gheti-gheti la letok tempat die smule ! bollocks bock lar.." tup ! -> post kat pesbuk ! wakaka..!! hahaha :p (err...aku tak macam tu ye.. sekian... -,-")

note: post aku kali nieh saje nak wat hilang bosan yang merajai diri.. sekirenye ade yang terkasar bahase dalam post nieh, harap dimaafkan.. siyez je muke cepat tue nye.. chill ! :)
bubye ^^

5 opinion(s):

sharifatul aida said...

hahahaha..comel awak!

Nadirah Izan said...

untung la dia ade pakwe *aizat xD
aq ade makwe je *Taylor Swift :P

Pu Huiren said...

tq, follow u back . ^^

Rojak Punya said...

anda bosan? main game, tengok tv, tengok utube, sms/call member, tengok wayang bla bla bla..

waniey said...

Part Yang mintak duit 2..mmg yo...haha

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com