Tuesday, 7 June 2011

Welcoming Me !

Assalamualaikum.. :)

Tahniah ! Tahniah ! Tahniah ! Why ? Sebab anda telah berjaye menemukan blog aku yang dalam proses nak 'menjadi' nieh . Err ~ Sebenarnye aku tak pandai pown bab-bab blogging nieh (ingt ak femes ? memang tak lah . pfft ) . Btw , kalau nak cakap pasal femes , wadehel nye aku dok menggedik menerjahkan diri dalam dunia ini blog ? Honestly , I'm BORED ! So , alang-alang aku ngah bosan nie , lemme share a litte bit 'bout muhself ! (ayat rojak . rojak sedap what . hoo ~)

First of all , lemme start with my name ;


Nur - cahaya (of coz)
Diyana - keagamaan (alhamdulillah)
Safiah - sahabat yang ikhlas (bab nie not my part to judge)

I'm from Kuantan , Pahang . And for now I'm at Kelana Jaya atas dasar cinta (ehm , tak payah nak jiwang sangatlah kowt .=,=) to further my study in Diploma in Culinary Arts at Food Institute of Malaysia . Untuk SPM , aku grad kat SMK Alor Akar , Kuantan . Dan untuk pengetahuan anda , aku teramatlah setia ngan sekolah tu sejak tingkatan satu ! To be honest , memang agak bosan jugak stay kat sekolah yang same je . But the best part is , banyak memori telah aku ciptakan kat sekolah tuh . Seriously a lot ! Sesape yg rapat ngan aku , dan mungkin sedang membace blog aku sekarang nie memang faham sangat lah . Nak-nak lagi Miss Nadirah Izan (okie dokie , saje mention dengan niat) . Kat sekolah tu la aku penah kene buli , kat asrama sekolah tu lah aku penah tengok bunge api (missed this part a lot !) , dan kat tapak perhimpunan sekolah itu jugaklah aku penah dirotan sebab ponteng perhimpunan pagi (seriously , I thought that I'm sweet enough untuk tak dirotan . but I was wrong ! meaning , I'm not so sweet lah ! HAHA !) Sambung lagi , I'm the 3rd of 5th siblings . Dan sume nye GIRLS ! Bersyukur dengan ape yang telah dikurniakan . :)

Ekceli , dari minggu lepas lagi dah aku simpan nawaitu nak wat blog nie . Sebab time tuh aku ngah wat assignment untuk presentation subjek Menu Analysis & Nutrition . Seriously , bosan giler doe ! (fuyoh ! dah advance speaking KL !) . Sampaikan aku sipi-sipi nak dapat stress semule . Harap dielakkan jauh-jauh . Amin . Aku dah cube try test wat sikit-sikit minggu lepas , tapi kecundangan . Biaselah orang tader sifu kan . Tapi takpe lah , aku cube try test jugak sampaikan aku dah banyak cakap mengarut lagi melalut untuk first post aku nieh . Tak kuase taw ~ \(0_0)/
Tapi bile aku bace-bace semule ape yang aku post hari nie and dibandingkan ngan yang minggu lepas punye , last week was better lah ! Seriously ! (btw , kalau aku tipu pown bukan korang taw) . Tapi serius aku tak tipu . Err ~ Abaikan ~ ~ "=_= 
Jadi , setakat nie jelah dulu aku memperkenalkan pembukaan dan perasmian sepatah due kata blog aku nieh . Masa untuk tunggu housemates aku balik dari kelas pastry . And guest what ? Diorang is going to bawak balik kek tiramisu for me ! Ok , for all 8 of us ~ (btw , for this part I wanna u be jealous a whole lot ! tak kire ! HAHA !) And last but not least , till next time ! Tataa ! ^^ 


p/s: hargailah bakat ak yg x sbrape nieh dgn seade nye..hehe~ :)
XOXO ^^


3 opinion(s):

Nadirah Izan said...

hey, Im smiling ryte now! :D
-guhuhuu~ (wat muke comel) :P

waniey said...

argh!!! awat hang punya blog lagi cantik dari cek??
dengki5!!!

Miss Diyana :) said...

well...what to do..itulah gune tutorial...slamat mencube...hikhik.. :)

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com