Thursday, 10 November 2011

Answering Miss Aimonaz's Questions ! :D

Assalamualaikum.. :)

First of all, thanks to Miss Aimonaz sebab tag aku . Second of all, mintak maaf jugak sebab lambat giler baru dapat jawab soalan-soalan bombastik anda . Hehe . So, without wasting more times , let's chekidout !

Game's rules :

  1. You must post this rules .
  2. Each person post 11 things about themselves in their journal .
  3. Answer the questions tagger set for you in their post . And create 11 new questions for the people you tagged to answer .
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post .
  5. Go to their pages and tell them you have tagged HIM / HER .
  6. No tag back .


11 fakta tentang Diyana :
  1. Cintakan makanan . Makanan itu seni . Seni itu syiok . Syiok itu sedap . Dan sedap itu mengenyangkan ! 
  2. Terbiasa mengerutkan dahi time masak . Mengerutkan dahi bermakna berfikir . Berfikir mencerdaskan minda . Minda diperlukan untuk stimulate rasa makanan . Makanan itu seni . Bla bla bla (sampai habis no.1) .
  3. Pembenci jerawat ! Jerawat itu musuh . Tapi tader yang sempurna tanpa jerawat .
  4. I'm one of Aizoners . He's not that gorgeous , but I love his personality . And he loves me ! Yeah , obviously I lied .
  5. I can draw . Betul , yang nie tak tipu dah . Kalau tak , tader nye budak-budak rumah aku suruh lukiskan cerita bergambar untuk assignment English Communication diorang . Walaupun aku cume lukiskan orang lidi .
  6. A litte bit boyish . Keperempuananku tersorok . Bukan dari suara yang garau , wajah yang berjambang ataupun susuk tubuh yang katang . Cume sifat itu masih tersipu-sipu untuk menonjolkan diri . Mungkin suatu hari nanti . Menanti dengan penuh sabar .
  7. Sensitif itu seksi ! Atas faktor-faktor yang tertentu dan wajar untuk berkecil hati , boleh berdiam diri selama yang mungkin tanpa mempedulikan makhluk sekeliling . Ini fakta ! Except the seksi part .
  8. Pernah bencikan kaler biru cair ! Sebab aku pakai baju kurung kaler biru cair la aku terkantoi cas handphone kat kelas prep malam kat asrama dan hampir dirampas warden . Maybe kalau time tu aku pakai baju kaler merah hati , then I'll hate it too ! OK , aku taw part nie sangat mengarot ~
  9. Lurus without the bendul part . Mengaku . Sebab nak langgar peraturan kolej pown gelepor . Sangat tak otai . Pff ~
  10. Excited 'bout sky diving . Cool kan ? Ade simpan nawaitu nak libatkan diri jadi penerjun udara . But hey , I'm scared of height !
  11. Mak LaLa . Who's LaLa ? My teddy . Tobat tokleh tido tanpa kehadiran beliau . Sangat berjasa dalam bab-bab menadah air liur basi . Dan hampir setahun aku tak menabur bakti dengan memandikan beliau . Are you dare enough to imagine ? Then , DON'T !
Soalan-soalan Miss Aimonaz :

1 . When did you start to blog ?
7th of June 2011

2 . Do you have a pet ?
Erm , I used to . The latest are hamsters . Three of them . In the end , they're all dead without sempat to breed . 

3 . Hobby (s) ?
Aku suke giler collect beg-beg plastik yang ade corak kiut-miut tuh . Kiut-miut itu menarik . Dan menarik itu aku . Err , kann ?

4 . What do you wanna be in another 10 years ?
Agak mencabar soalan nie . Takpe , aku tetap akan cube menjawab . Aku nak jadi seorang yang berpengalaman dalam bidang pengurusan makanan . The rest after that , lemme keep it for myself . Biarlah rahsia bak katenye Siti .

5 . Your height ?
Honestly , dah lame giler tak mengukur ketinggian . Sebab tokleh terima kenyataan ketinggian masih tak melebihi 6kaki . Maybe , 1.55m macam tu la kot .

6 . Have you ever compose your own song ?
Penah la sekali masa Form4 . And guess what ? My lyrics almost 80% sama dengan lirik lagu Akim ! Serius tak tipu .

7 . Can you play music instrument ?
Yup ! Recorder . 

8 . Have you make any appearance on tv ?
Belum lagi setakat nie . Insya'Allah di masa hadapan .

9 . When do you think you can have your own car , by using your own money ?
Wow ! Aku perlukan masa untuk merancang ini sume . Tapi harap-harap dalam masa terdekat nie . (muke serius)

10 . Ideal man ?
Another 'Wow' ! He's still a secret . Aku pown tak taw siapa bakal my ideal man . Percaya pada jodoh .

11 . Give one word to describe yourself . Only one word .
Loyar buruk .

Okeh . Settle sudah menjawab soalan-soalan cepu cemas Miss Aimonaz . And now , it's my turn to mencelarukan minda follower aku yang bertuah !
check dis out !

11 soalan wajib jawab :
  1. Boys or girls . Who suits you well to befriend with ? Why ?
  2. Tempat lepak / hangout paling layan .
  3. Siapa / Apa penaik semangat anda ?
  4. Pendapat anda tentang budu , belacan dan cencalok serta ikan masin .
  5. Pendapat anda tentang Big Apple , Pizza Hut , Baskin Robbins serta Tutti Frutti .
  6. Perlawanan sukan yang menarik perhatian anda tanpa berganjak walau sesaat .
  7. Usia pemberontakan anda berserta sebab pemberontakan berlaku .
  8. Kesempurnaan itu penting atau perlu ? Sebab ?
  9. Kesilapan yang pernah dilakukan sepanjang berblog ?
  10. Kenangan pahit dan manis yang mampu mengeluarkan air mata tanpa dipaksa .
  11. Pendapat anda tentang soalan-soalan yang diberi .
Sekian , terima kasih . Dan dengan berbesar hatinya , aku tag 11 blogger yang terpilih untuk dicelarukan mindanya .

~ Tadaa ~


note : agak seronok sebenarnye . so , layankan je sekadar untuk berkongsi . xoxo . :)

6 opinion(s):

mocha~ said...

heeee..thanks tag :D

Diyana Safiah said...

yeah , same same ! u're remember-able ! :D

miezah said...

tQ bb tagged kita . ;))

Achik Syida said...

nama kita ada dekat situ,thank sudi tag kita ;>

fiQ'Ra said...

wahhhh~ kena tag la... thanks awk ;) insyaAllah akan d usahakan jawab soklan awk.. hihi

Nadirah Izan said...

Nah, ko punye pasal aq buat tau...huhuhu :)


http://diaryhatidyra.blogspot.com/2011/11/tagged-by-them-ilysm.html

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com