Sunday, 17 July 2011

perlu ke marah + touching bila bosan?

Assalamualaikum sume... ^^

macam ane hari ahad korang..?? mine is bored.. =,= (jujur kn.? hehe) so.. daripade ak wat keje tader faedah, baik ak post something untuk hilangkan rase bosan nieh.. kan2.. :) 
tengok tajuk entry kali nie, macam ak dalam mood berapi je kan.. tapi tak pown.. eh jap, rase macam ade jugak la sikit2... taw sebab ape..? 

..checkidout..

sebab nye, time ak ngah bosan cenggini, dah kompem2 la facebook jadi mangse terjah ak.. tapi part yang tak seronok nye, apsal hasil ak log in facebook jadi "Welcome to nginx ! " plak..!? blank page pulak tuh..! apekah ini sume..?? dugaan atau cabaran kah..?? doplohpat kali jugak ak try smule... dan doplohpat kali jugak la hasil nye menyengat hati..taw..!? time 2 baru terserlah kesengalan mende alah yg bername facebook ini... menguji kesabaran seorang Diyana yg beku dingin sejuk macam peti ais jename LG.. (perlu ke nak mention itu sume..?? abaikan.. =,=) respon time 2, "Ala ucuk2 pesbuk..don noty2 mcm nie..sok luse ak deactivate terus baru taw.." (sesi pujuk memujuk setelah 5x gagal cubaan meng-log in) beberape saat kemudian, "Ugh.! ape masalah ko nieh..?? ngan tuan sendiri pown ko nak malu2 show off ke..!??" (sesi tahap kurang kesabaran setelah 15x gagal cubaan meng-log in) dan akhir nye, "Uhukhuk..bakpe tokleh nengok pesbuk plok nieh..?? hukhuu ~" (sesi menyerah kalah setelah doplohpat kali gagal meng-log in) sungguh keanak-anakan.. kalah Encik Gitar.. hee :p


gambar ehsan Mr.Google :p

yang ini juge :p

itulah yg membuatkan ak terfikir, perlu ke nak marah2.. nak touching2.. hanye bersebabkan alasan BOSAN..?? tersalah faktor lah 2.. marah + touching yang sia2.. perhaps.?? plus, the best way to add up your wrinkles.. haha.. yelah kan..?? fakta jugak yang cakap kat sume orang, marah2 + masam2 muke hanye membuatkan seseorang tersebut menggunekan otot muke yang lebih banyak untuk menghasilkan mimik muke yg penoh ngan perasaan marah 2.. tak kesian kat otot muke ke.?? penat 2... don't ketat2 face ok..?? more reminding me self ! sebab Encik Gitar once said, "Nape monyok nieh.?" + "Nanti kalau awak masam2 muke ape pulak kate orang.." ok..dats twice.! huhh ! =,= (ala Encik Gitar...awak nie spoiled lh..! malu saye..ngee! >,<)

..make nye..

senyumlah dengan penoh kacak bergaye ^^
dan semanis tembikai ^^

tak perlu lah kot nak marah2 + touching2 time bosan.. tader pekdah pown... wat tambah bosan + hilangkan mood lagi ade la.. lagipun, marah2 nie kan perangai syaitan durjane yang same sekali tak cool langsung.. bila marah, syaitan2 durjane sekalian tambahkan modal kat hati kite untuk maintainkan @ upgrade rase marah 2.. sabarlah hati ye.. sabar tu kan separuh daripade iman.. dapat pahala agi 2... :)

plus, wat rugi sendiri je marah2 nie..contoh la ye, 

Diyana Safiah : Encik Gitar, nape awak tak jawab call saye minggu lepas.?
(waa..minggu lepas punye cerite baru nak ungkit hari nie.! haha)

Encik Gitar : Ala awak.. mase tu saye ngah bagi kucing makan la..awak marah saye ke..?

Diyana Safiah : .... (diam membatu..majuk la konon..)

Encik Gitar : Ala awak, jangan la wat muke sadin..majuk la 2..tak cantik pown..ha xpe2, saye belikan awak coklat cadbury Black Forest ye..tande kasih sayang.. hikhik

Diyana Safiah : Awak cakap muke saye muke sadin..!? nie yang saye nak marah nieh..! (hidung kembang kempis)

Encik Gitar : Alah awak nieh.. mane ade saye cakap muke awak muke sadin.. macam je.. nak gurau2 tenuk pown tak buleh.. awak marah la sorang2.. saye nak g sambung bagi kucing makan.. lalalala ~

Diyana Safiah : ????? (alamak..tak sempat nak tuntut coklat cadbury Black Forest..) :'(

hiasan semate :p
kan terserlah kerugian nye di situ...hahaha..
(p/s : ak ngan Encik Gitar tader la communicate mcm tu ye..contoh je.. :p )
xmoh marah2 dah taw... wat sengal je.. hehe :p

                   so, till next post ! tataa ^^
note: senyum ! tak perlu kate ape ape ! :)

2 opinion(s):

Nadirah Izan said...

laaa..ingtkn dialog tu betoi =,="

Miss Diyana :) said...

konon-konon ~ :p

All right booked by mybloggingpart.blogspot.com